Rejseguide Ecuador

Velkommen til vores store rejseguide til Ecuador. Her på siden vil du finde vores helt egen guide til den lille sydamerikanske perle.

Vores rejseguide til Ecuador - Galapagaos

Omtrent 1.000 kilometer ude i Stillehavet ligger Galapagos øerne. Øgruppen tilhører officielt Ecuador og består af 20 øer hvoraf fem af disse er beboede. Hvis du er til dyreliv, bør Galapagos være et af dine klare rejsemål når du befinder dig i Sydamerika. På de forskellige øer finder du et rigt dyre- og planteliv, og i havet kan du snorkle med hajer og havskildpadder.

“En forsmag på Galapagos’ vilde natur”

Hvordan kommer du til Galapagos?

For at komme til Galapagos skal du først flyve til Ecuador. Her er det nemmest at flyve til hovedstaden Quito – det er selvfølgelig muligt at flyve til andre byer, men det er både dyrere og infrastrukturen i disse byer kan være tvivlsom. Fra Quito er det muligt at tage et fly til Baltra hvorfra båden til øerne afgår. Båden Aqua sejler til Galapagos øerne og du skal befinde dig på denne båd under hele din tur (du kan skræddersy din egen tur så den bliver lige så lang du ønsker).

Rejseguide Ecuador
Rejseguide Ecuador
"Galapagos"

Hvad skal du opleve på Galapagos?

Rejsedetektor giver dig en guide til hvad du skal holde øje med på din tur til Galapagosøerne.

Galapagosskildpadden - Øernes varetegn

Galapagos er bedst kendt for sit dyreliv, og det er bl.a. her den berømte Galapagos skildpadde holder til. Denne art er verdens største blandt landskildpadder. Arten har været truet, men er det ikke længere pga. fokuseret arbejde med bestanden på netop Galapagosøerne. Du støder helt sikkert på en af disse kæmper så længe du følger de afmærkede stier på øerne.

Skilpadde

Rejseguide Ecuador - Søløvedykning

For spændingssøgeren er søløvedykning et af de mere populære dykkerattraktioner. På bådturen vil der være tilgængeligt dykkerudstyr, og det er derfor vigtigt at du erhverver dig et dykkercertifikat inden turen hvis du planlægger at dykke. Søløverne du vil møde under sejlturen, er mere legesyge end farlige. Det eneste tidspunkt på året du bør undgå at dykke med dem, er under parringssæson, men guiden vil helt sikkert gøre dig opmærksom på dette inden han/hun lader dig dykke.

Rejseguide Ecuador

Jagten på hajer

Hajer er som udgangspunkt i noget et menneske er programmeret til at opsøge, men sandheden er at langt de fleste hajarter er ganske ufarlige for mennesker. Nogle af de mere afsides øer som Wolf og Darwin indeholder et spektakulært hajmiljø hvor du kan møde nogle af verdens mest genkendelige arter. Hvis du er heldig støder du ind i en hvalhaj som er verdens største fisk – denne er dog helt ufarlig da den udelukkende lever af plankton og altså ikke er kødæder. Hammerhajen er ligeledes at finde omkring disse øer, og er også ufarlig for mennesker da den kun spiser mindre fisk.  

Hajkig

Ecuador - ren diversitet

Selvom Ecuador er det mindste andesland har landet den største biodiversitet pr. kvadratkilometer af alle lande i Sydamerika. Ene og alene dette taler for at udforske det lille land, men hvis du er til arkitektur, markeder og naturoplevelser bør du helt sikkert booke en billet til Ecuador med det samme.

Lidt info om Equador:

Hovedstad: Quito
Indbyggere: 17 millioner
Areal: 283.550 km2
Valuta: Amerikanske dollar
Sprog: ca. 98% af befolkningen snakker spansk
Religion: Romersk katolsk

Hvad er ellers vigtigt at vide omkring Ecuador?

En fordom mange har omkring Ecuador er at det nok kan være et usikkert land at færdes i. Det vurderes i dag sikkert at færdes i Ecuadors store byer på linje med europæiske storbyer. En ting man skal være opmærksom på, er lommetyve som kan forekomme på f.eks. togstationer. Det frarådes at gå ud alene efter solnedgang, og det frarådes især hvis man er kvinde. Alt i alt er Ecuador et sikkert land at færdes i hvis bare man tager nogle enkelte forholdsregler. Det er desuden en dårlig idé at skilte med dyre ejendele eller dyrt tøj på gaden da dette kan tiltrække lommetyve.
Hvis man har besøgt USA, burde der ikke være noget problem i at omregne valutaen. Ecuador anvender amerikanske dollars, og én dansk krone svarer cirka til 0,15 USD. Prisniveauet i Ecuador er forholdsvis lavt, og er i mange tilfælde cirka det halve af det danske. En øl kan på mange barer fås for cirka 15 kroner, og et måltid kan ofte fås for mellem 40-60 kroner og måske endda mindre hvis man går målrettet efter streetfood.
Befolkningen i Ecuador er meget flinke og gæstfrie, hvilket du vil opleve gang på gang. Med hensyn til drikkepenge er det lidt forskelligt fra sted til sted. Det er ikke forventet at du giver drikkepenge, udover til hotelpersonale. Ved nogle spisesteder vil der blive lagt 10% oveni din regning som medregnede drikkepenge. Dette betyder ikke at der ikke tages imod det, så hvis man føler man har haft en god oplevelse vil personalet være taknemmelige for at modtage drikkepenge.

Vacciner er vigtige at have styr på hvis du skal besøge Ecuador, og Sydamerika generelt. De vigtigste at få ordnet er hepatitis B og gul feber. Disse vil koste dig omkring 1.000 kroner, men det er muligt at få tilskud hvis du er medlem af Danmark.

Vejret i Ecuador er generelt varmt og præget af tropisk klima. Hvis du kommer fra januar – maj vil du opleve en temperatur på omkring 30 grader og en generelt fugtig atmosfære med pletvis regn. Den mere tørre periode strækker sig fra juli til august, og her vil du kunne opleve temperaturer på omkring 25 grader. Dette gør Ecuador til det ideelle land at rejse til året rundt hvis du søger et sted med varmt vejr.

Flybilletter til Ecuador er forholdsvis dyre da det ikke er et specielt turistet land. I højsæsonen kan du regne med at billetpriserne godt kan snige sig op på 7-8000 kroner for en returbillet. Du vil skulle lande i hovedstaden Quito hvor du efterfølgende kan tage en bus ind til centrum. Buspriserne i Ecuador er forholdsvis lave, og kan ofte fås for under 10 kroner for en gennemsnitteslig distance.

Tre dage i Quito - Ecuadors lysende hovedstad

Quito er Ecuadors hovedstad og huser 1,8 millioner indbyggere. Gennem det sidste årti har byen fået en opblomstring, og er nu blevet en populær destination for rejsende i Sydamerika. Byen er kendt for sine to distrikter hvor især den gamle bydel ”Centro Histórico” er hver at besøge. Den nye bydel bærer i høj grad præg af landets økonomiske vækst, er og Ecuadors epicenter for barer, restauranter, banker og hoteller.

Rejseguide Ecuador

Dag 1: La Mitad del Mundo – Midten af verden

En oplevelse du konsekvent ikke kan få andre steder i verden, af at stå på midten af verden. Cirka 20 kilometer nord for Quito, kan du opleve at stå på ækvator i det som Ecuadorianere kalder Midten af Verden. På selve punktet vil du opleve Charles Marie de La Kendermine monumentet som er rejst da Equador blev opdaget og tog navn efter begrebet Ækvator. Omkring monumentet vil det være muligt at hike, samt besøge et utal af forretninger, barer og caféer.

Dag 2: Pululahua Reservatet

Dette reservat er et af verdens eneste fordi det indeholder et beboet vulkankrater. Her bor der lokale farmere der bruger den gunstige vulkanjord til at dyrke afgrøder på. Reservatet er lokaliseret 17 kilometer nord fra Quito, og kan bedst nås med bus. Fra busstoppet er det muligt at bevæge sig rundt i reservatet til fods, og her er det vigtigt at man ikke bare har taget sandaler på – terrænet er nemlig stejlt. Meget karakteristisk for området er at det sommetider er inddækket i røg fra omkringlæggende vulkaner. Hvis man ikke vil færdes til fods, er det muligt at tage en bustur for hvad der svarer til cirka 5 kroner. Bussen fra Quito til reservatet koster cirka 5 kroner.

Dag 3: Brug en dag i byen

Inden du eventuelt rejser videre, bør du bruge en dag på at opdage alt som Quito har at byde på. Hvis du ønsker indsigt i Ecuadors kultur, er Mueso Templo del Sol det bedste sted at besøge. Udover at have stærkt fokus på landets kultur, er museet kendt for at være særligt interaktivt, og det kan derfor være spændende for enhver. Billetten koster cirka 35 kr.

Et af byens hovedattraktioner er Basílica del Voto Nacional som er byens religiøse epicenter. Her er det gratis at komme ind – husk at have lange bukser og lang trøje på.

Byens bedste udsigt findes TeleferiQo Quito som er en udkigspost over byen der kun kan nås ved hjælp af en gondol. Gondolen afgår fra bunden af byen, og bevæger sig cirka. En kilometer op på de omkringliggende bakker der omslutter byen. En god idé kan være at besøge dette sted inden solopgang så du kan se solen stå på over byen. På toppen har du mulighed for at gå en tur, og man kan snildt bruge et par timer på at udforske området inden man tage gondolen ned igen.