Opskrift Ramen

Vores opskrift på ramen er enkel og hurtig

Ramen er et af de mest populære retter i Japan. Det er billigt og hurtigt, hvilket passer godt til den japanske kultur. Der findes hovedsageligt 4 forskellige slags ramen. Vores opskrift på ramen  er baseret på soya fordi det er nemmest, men stadig har massere af smag.
– shio (suppen er baseret på salt)
– shoyu (suppen er baseret på soya)
– miso (suppen er baseren på soyabønnepasta)
– tonkotsu (suppen er baseret på bouillon) 

Alle disse varianter kommer med forskellige nudeltyper og toppings, hvilket betyder at der i princippet er uendelige måder at sammensætte retten på. 

Hvad skal jeg bruge?

Ramen kræver ikke særlig mange ingredienser, og desuden er ingredienserne billige, hvilket gør det til en utrolig attraktiv ret at lave for studerende. 

Du skal bruge:

Ca. 1 liter vand
2 bouillonterninger (hvilken slags er ligegyldigt)
100 ml soya
2 spsk riseddike
Saften fra 1/2 lime 
1 kyllingebryst
Spidskål efter behov
2 stænger citrongræs
Nudler efter behov
Chilliflager
Salt og peber
1-2 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Start med at sætte dit kyllingebryst i ovnen. Det skal cirka have 25 minutter på 200 graders varmluft. Lige så snart du har sat kyllingen ind, kan du gå videre til næste trin.

Hæld vand op i en gryde og opløs din bouillon heri. Efterfølgende tilføjes soya, riseddike, chilliflager, finhakket hvidløg og citrongræs til gryden. Det har godt af at stå et stykke tid, så lad det gerne stå i 5-10 minutter. Du tilføjer nu limesaft og tager citrongræsset op af gryden. 

Du kan vælge at koge nudlerne i samme gryde, eller koge dem ved siden af. Jeg foretrækker personligt at koge dem i samme gryde – på den måde optager nudlerne mere smag, og du får mindre opvask. 

Når nudlerne er færdige, kan du finhakke din kål. Det er vigtigt at du ikke kommer kålen i gryden før til aller sidst, ellers bliver det blødt. Tag kyllingen ud af ovnen, og skær det i tynde skiver. 

Hvis du vil have ekstra toppings på kan jeg anbefale et æg, forårsløg eller koriander. 

Retten kan godt stå i køleskabet i en dag uden at blive doven – den kan dog ikke fryses ned. 

Velbekomme!

Summary
recipe image
Recipe Name
Opskrift: Ramen
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

0 Comments on “Opskrift Ramen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*