Opskrift: Ægte Spaghetti Bolognese

Her finder du vores opskrift på ægte spaghetti bolognese

Jeg besøgte den Italienske by Bologna i sommeren 19. Byen ligger i det berømte område Toscana, der især er kendt som værende hjemsted for god mad og vin. Den ægte spaghetti Bolognese hedder oprindeligt Ragú på Italiensk. Her lærer du hvordan du laver den absolut bedste af slagsen. 

Antal personer: 8

Ingredienser:

En ægte bolognese består af to grundelementer – sofritto og ragú. Det første du skal gøre er at lave din sofritto. 

Til din sofritto skal du bruge:

100 g løg eller rødløg
100 g gulerødder
100 g bladselleri
2 fed hvidløg
2 kviste rosmarin
50 ml olivenolie
Salt og peber

Til din ragú skal du bruge:

1 kg hakket oksekød 
250 ml rødvin (ca. 1/3 flaske) 
600 g hakkede tomater 

Nu skal du lave din ægte spaghetti bolognese:

Find en stor pande eller en gryde frem. Det første du skal gøre er at finhakke løget. Efterfølgende river du bladselleri og gulerødder med et rivejern. Hvidløgene finhakkes og det hele kommes ned i gryden sammen med rosmarinkviste, olie og salt/peber. Det hele svitses i ca. 10 minutter ved høj varme.

Når din sofritto er færdig fjerner du rosmarinen og tilføjer du dit hakkede oksekød. Kødet steges i ca. 20 minutter indtil væsken er fordampet – det er MEGET vigtigt at væsken er fordampet før du går til næste trin. Når væsken er fordampet, heller du rødvinen i og lader det står indtil alkoholen er fordampet. Den bedste måde at finde ud af om alkoholen er fordampet, er lige at stikke næsen indover engang imellem. Det skulle ikke tage mere end 10-15 minutter. For at undgå klumper, anbefales det at du enten knuser eller blender din hakkede tomater før du kommer dem i (det giver en bedre konsistens). Når alkoholen er fordampet, hælder du tomaterne over i gryden.

Nu hvor alle ingredienserne er i gryden, skruer du ned på lav varme. Nu skal det have lov at simre i minimum 2 timer uden låg, og reglen er: jo længere jo bedre. Det er dog vigtigt at du lige tjekker op på det engang imellem for at sikre dig at det ikke er tørt. Hvis dette er tilfældet, kan du tilføje en lille smule vand.

Efter 2-3 timer har du den mest ægte spaghetti bolognese du kan forestille dig. Den kan passende gemmes til dagen efter, da den kan tåle at stå i køleskab i 7 dage. Hvis du vil opbevare den i længere tid, kan du putte den i fryseren i op til 3 måneder. 

Velbekomme!

Ægte Spaghetti Bolognese

Inspiration er hentet fra denne bog.

For vores opskrift på ramen, klik her.

Summary
recipe image
Recipe Name
Memmo's Ragú (Spaghetti Bolognese)
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*